تاریخچه عمارت شاپوری
اتوبوس دربستی بهترین مجری سفرهای شما برای سفرهای تور و گروهی شما است . جهت رزرو اتوبوس دربستی با ما تماس بگیرید 09115925526 – 09112940764
شیراز، شهر جادویی و سرشار از زیبایی، نه تنها در بهار، بلکه در پاییز نیز، همچنان تماشایی و باشکوه است. در میان باغ های شیراز، عمارت شاپوری یا همان باغ شاپوری شیراز، بخصوص در فصل پاییز از منحصر به فرد ترین نقاط دیدنی شیراز است. عمارت شاپوری شیراز، بازمانده دوران پهلوی با آوازه ای جهانی است.
عمارت شاپوری ( باغ شاپوری شیراز)، بازمانده دوران پهلوی اما با سبکی نوین
عمارت شاپوری شیراز مربوط به اوایل دوره پهلوی است و در مرکز شهر شیرا واقع شده است. عمارت شاپوری شیراز در مهرماه سال ۱۳۷۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
استاد ابوالقاسم مهندسی معمار معروف شیراز، به سفارش عبدالصاحب شاپوری از تاجران بزرگ کازرون، از سال 1310 تا 1315 مشغول طراحی و اجرای این عمارت باشکوه در شیراز بود و در نهایت عمارت شاپوری شیراز را با سبکی نوین و باشکوه به اتمام رساند.
جالب است بدانید تا دهه 70 هجری شمسی عمارت شاپوری شیراز مورد استفادهٔ خانواده شاپوری بود و در نهایت در سال ۱۳۷۸ سازمان میراث فرهنگی استان فارس آن را خریداری و ثبت میراث فرهنگی ایران کرد.
چرا عمارت شاپوری شیراز منحصر به فرد و باغی ایرانی-اروپاییاست؟
اضافه نمودن بالکن به بنا عمارت شاپوری شیراز که در معماری ایرانی جایگاهی نداشته، از مشخصات منحصر به فرد معماری این عمارت است.
دسترسی به عمارت از محور اصلی نمیباشد و با ۹۰ درجه چرخش در نمای شمالی واقع شده است.
باغ مجموعه عمارت شاپوری شیراز دارای تقارن در معابر است ولی نحوه قرارگیری درختها در آن تقارن ندارند.
راهپلهٔ درونی بنا در معماری بناهای همدوره با این اثر دیده نمیشود.
برخلاف دیگر بناها که اتاقها چندمنظوره بودند در بنای عمارت شاپوری شیراز هر اتاق کاربری خاص خود را دارد.
مشخصات بنا عمارت شاپوری شیراز
این بنا در دو طبقه با زیربنای ۸۴۰ مترمربع و در زمینی به مساحت ۴۶۳۵ مترمربع به سبک معماری قاجاریه بنا شده است و جزو اولین بناهایی است که در آن سالها با رویکرد آزادانه به معماری طراحی شده است.
کاربری جدید عمارت شاپوری شیراز
بازدید عموم از این عمارت آزاد است و در آن رستوران، کافی شاپ و نمایشگاه آثار فرهنگی و هنری استان فارس نیز دایر می باشد.