تاریخچه باغ دلگشا
اتوبوس دربستی بهترین مجری سفرهای شما برای سفرهای تور و گروهی شما است . جهت رزرو اتوبوس دربستی با ما تماس بگیرید 09115925526 – 09112940764
پنجمین شهر بزرگ و پرجمعیت ایران، شیراز است که به سبب وجود جاذبههای تاریخی، طبیعی، مذهبی و فرهنگی، بسیاری از مسافران و گردشگران را برای سفر به شیراز ترغیب میکند. وجود شکوفههای بهارنارنج در ماه اردیبهشت، شیراز را به بهشت زمینی تبدیل کرده و قدم زدن در خیابانهای آن حس ناب و تکرارنشدنی را در اختیار شما قرار خواهد داد. جاهای دیدنی شیراز بسیار گسترده بوده و تماشای مناطق بکر آن واقعا لذتبخش است.
تاریخچه باغ دلگشا شیراز
اگرچه قدمت تاریخی این باغ به قبل از اسلام و زمان حکومت ساسانیان، صفویان و قارجاریان برمیگردد اما در دوران صفویه هم مکانی برای تفریح بوده است. اگرچه در زمان حکومت نادرشاه تا آغاز حکومت زندیه باغ دلگشا دچار ضربه و آسیبهای بسیاری شد اما در دوران کریمخان زند دوباره این باغ جانی دوباره گرفت و به دوران اوج آبادانی و شکوه خودش رسید. سالها بعد در دوران قاجار شخصی به نام حاج ابراهیم اعتماد الدوله شیرازی دوباره باغ را احیا کرد اما بعد از او این باغ هماند مخروبه شد تا اینکه در سال ۱۳۳۶ توسط نواب رضا قلی میرزا باغ خریداری شد و عملیات مرمت و بازسازی شروع شد. حدود ۳۰ سال بعد باغ دلگشا توسط میرزا علی اکبر قوام الملک مرمت شد درر زمان او بود که ایوان و ستونهای این عمارت بنا شد. پسر او نیز حمام را در ضلع شرقی باغ ساخت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این باغ تا حدود ۵۰ سال پیش نیز تحت تملک دختر قوام الملوک و همسرش ناظم الملک بود اما اکنون اداره آن در دست شهرداری است.
معماری باغ دلگشا شیراز
باغ دلگشا شیراز همانند باغهای ایرانی دارای دیوارهای بلند در اطراف و عمارتی زیبا در میانه باغ و جویهای آب به همراه حوض بزرگی که روبه روی عمارت قرار دارد و از آب قنات سرچشمه میگیرد. با ورود به این باغ سرسبزی آن شما را به وجد میآورد و بوی بهارنارنج شما را مدهوش میکند. جوی آب به همراه فوارهایش که از وسط باغ کشیده شده است شما را به سمت مرکز باغ هدایت میکند، جایی که قدیمی ترین ساختمان کلاه فرنگی ایران همانند عمارتی سه طبقه با کاشی کاریهای چشم نواز قد علم کرده است. در جلوی عمارت باغ استخر بزرگی وجود دارد تا همانند کولر آبی هوا را برای ساکنان عمارت تلطیف کند. داخل این عمارت یک تالار بزرگ به همراه چهار قسمت شاه نشین طراحی شده است. همچنین دو ستون بلندی که در وسط عمارت قرار گرفته ایوان بزرگ چوبی را نگه داشته است.
در زیر این ایوان میتوانید شاهد سقفی از جنس چوب باشید. که به گچبری و آینه کاری مزین شده. همچنین میتوانید نقاشیهایی را ببینید که با مهارت خاصی با رنگ روغن کشیده شدهاند. از دو درب ی که در دو طرف این ساختمان برای ورود به عمارت تعبیه شده است میتوانید وارد عمارت شوید. گچبری ها و آینه کاری های داخل عمارت بسیار چشم نواز هستند و به خوبی گویای هنر معماران زمان خود است. همچنین میتوانید دورتادور این عمارت شاهد اشعاری از شوریده شیرازی را ببینید که به زیبایی هرچه تمام با خط نستعلیق بر روی گچ ها نوشته شده است. او یکی از شاعران قرن ۱۳ بود که هم اکنون مزارش در آرامگاه سعدی قرار گرفته است.
وسعت کل باغ دلگشای شیراز ۶ هکتار است که در قسمت شمالی آن باغچهای قرار گرفته که به دلیل وجود درختانی چون سرو، نخل ،کاج و بهارنارنج به باغ طاووس معروف است که متاسفانه به دلیل احداث خیابان این قسمت از باغ جدا شده است.
موزه باغ دلگشا
در این عمارت بخشی به موزه اختصاص یافته و محلی برای نگهداری آثار ارزشمندی است که مربوط به دوران قبل از هخامنشیان تا زمان قاجار میباشد. اقلام باارزشی چون سکههای ادورا مختلف، نقشه ایران قبل از هخامنشیان تا زمان قاجار از چشمگیر ترین اثار این قسمت میتوان به قرآنی که روی پوست آهو نوشته شده و از دوران سلجوقیان بازمانده است اشاره کرد. بخشی دیگر به موزه داریو اختصاص یافته و میتوانید از رادیوهایی که قدمت آن به ۵۰ سال پیش بازمیگردد بازدید کنید از بارزترین رایو این قسمت رادیویی است که با نفت کار میکند.