مکان های گردشگری شیراز
اتوبوس دربستی بهترین مجری سفرهای شما برای سفرهای تور و گروهی شما است . جهت رزرو اتوبوس دربستی با ما تماس بگیرید 09115925526 – 09112940764
شیراز یکی از زیباترین و قدیمیترین شهرهای ایران بوده که مرکز استان فارس است. در صورتی که تمایل دارید مجموعهای متنوع از آثار طبیعی و تاریخی ایران را در یک شهر مشاهده کنید، بدون تردید شیراز بهترین انتخاب برای شما محسوب میشود. تنوع در جاذبههای گردشگری و زیباییهای این شهر تاریخی واقعا قابل وصف نبوده و همین مسئله موجب شده که شیراز به یکی از ارزشمندترین مناطق گردشگری ایران تبدیل شود. جاهای دیدنی شیراز همانند یک آلبوم زیبا و تکرارنشدنی مقابل چشمانمان ورق میخورند و در حقیقت مهر تاییدی بر الویت ما برای سفر به این شهر هستند.
تاریخچه باغ ارم شیراز
هنوز دقیق مشخص نیست که چه کسی باغ ارم را برای اولین بار بنا کرده و به همین دلیل تاریخ ساخت دقیقی برای آن ثبت نشده است. تنها سند موجود در رابطه با باغ ارم نام بردن از آن در چند سفرنامه است که بر اساس آنها میتوان قدمت آن را حداقل به قرنهای دهم و یازدهم هجری نسبت داد.
علاوه بر این، تاریخ ساخت این باغ را دوره سلجوقی میدانند؛ زیرا در آن روزگار، اتابک قراچه، حکمران فارس، اقدام به ساخت باغ تخت و چند باغ دیگر در شیراز کرده بود و ممکن است این باغ نیز به درخواست وی ساخته شده باشد. باغ ارم در دوران آل اینجو و آل مظفر و گورکانیان وجود داشته است؛ هرچند هیچ اطلاعاتی راجع به آن وجود ندارد؛ به غیر از یکی از غزلیات حافظ که از روی آن میتوان فهمید آل اینجو اختیار باغ را در دست داشتهاند.
در ادامه باغ ارم به تصرف سلاطین آل مظفر درمیآید. اطلاع دقیقی از وضعیت باغ در دوران صفوی نیست و فقط در نوشتههای جهانگردان خارجی به آبادی و شکوه باغهای آن دوران اشاره شده است. در هر صورت از صفویه به بعد، همه باغهای ایران منجمله باغهای شیراز توسعه و رونق پیدا میکنند و باغ ارم مرمت میشود.
از اواخر دوران زندیه حدود ۷۵ سال باغ در اختیار سران ایل قشقائی بود و از آن بهعنوان مقر فرمانروایی خود استفاده میکردند و عمارتی در این باغ ساختند. پس از آن در زمان ناصرالدین شاه هم پایه عمارت دیگری در باغ نهاده میشود که ساخت آن چندین سال طول میکشد. طبق شواهد، ساختمان اصلی باغ تا دوران ناصرالدین شاه قاجار وجود داشت و زمانی که حاج نصیرالملک شیرازی باغ را خریداری میکند، ظاهرا بر اساس آن، عمارت فعلی باغ را میسازد.
ابوالقاسم خان نصیرالملک، داماد و خواهرزاده او، تزیینات بنا و برخی نقاط نیمه کاره را تکمیل میکند. کتیبهای از سنگ مرمر در بالای سر در ورودی شمال شرقی باغ وجود دارد که با خط نستعلیق روی آن نوشته شده است:
6کتیبه سنگی نیز در نمای شرقی ساختمان دیده میشود که تاریخهای مختلفی دارند و نام نصیرالملک در آنها به چشم میخورد.
در نهایت باغ ارم به مالکیت همسر شاه پهلوی درمیآید که آن را به دانشگاه شیراز واگذار میکند و برای کاخ پذیرایی به کار میرود. از آنجا که ساختمان باغ در اثر عوامل طبیعی مخروبه شده بود، در فاصله سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۰ تعمیرات اساسی روی آن انجام و یک دیوار سنگی با نرده آهنی بهجای دیوار باغ احداث میشود؛ ضمن اینکه مرمت تزیینات بخشهای مختلف نظیر آینهکاری و نقاشیهای سقف اتاقها و ایوانها در دستور کار قرار میگیرد. علاوه بر بازسازی محوطه باغ که مخروبه شده بود، زمین بسیار بزرگی به باغ ارم اضافه میشود.
باغ زیبا و دلنشین ارم که در حال حاضر در اختیار دانشگاه شیراز قرار دارد، حدود ۱۱۰ هزار متر مربع مساحت دارد و اغلب با درختان نارنج و سرو پوشیده شده است. در سی وپنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در تاریخ ۶ تیرماه ۱۳۹۰، باغ ارم شیراز در فهرست میراث جهانی ثبت شد.
باغ ارم شیراز کجاست؟
باغ ارم یکی از مهمترین جاهای دیدنی استان فارس در شیراز است که در خیابان ارم، نزدیک به میدان ارم و در نزدیکی مجموعه دانشگاه شیراز قرار دارد.
نزدیکترین ایستگاه مترو به باغ ارم، ایستگاه متروی نمازی است که پس از پیاده شدن از قطار میتوانید با حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی و عبور از میدان دانشجو و میدان ارم، به باغ ارم برسید یا با استفاده از تاکسی بهسمت باغ بروید.
اگر با ماشین شخصی قصد رفتن به باغ را دارید و از سمت بخشهای شمالی شهر بهطرف باغ ارم میروید، بهترین مسیر برای دسترسی بلوار شهید چمران است. پس از وارد شدن به بلوار شهید چمران باید مسیر بلوار را تا انتها ادامه بدهید و از میدان دانشجو (میدان علم) به چپ بپیچید و تا میدان ارم (میدان خوابگاه) بروید. پس از رسیدن به میدان ارم باید به راست بپیچید و وارد خیابان ارم شوید تا کمی بعد به باغ ارم برسید.
سعدیه
سعدیه نام یکی از جاهای دیدنی شیراز بوده که آرامگاه سعدی در آن قرار گرفته است. سعدی از شاعرهای محبوب و معروف قرن هفتم هجری بوده که آرامگاه آن هماکنون مورد بازدید بسیاری از مسافران و گردشگران قرار دارد. بنای آرامگاه سعدی در سال ۱۳۳۰ ساخته شد و در سال ۱۳۵۳ به ثبت آثار ملی ایران رسید.
این مکان در گذشته خانقاه و محلی برای عبادت سعدی بود، به همین دلیل پس از مرگ در آنجا دفن شد. ترکیب دو سبک سنتی و مدرن در کنار هم بسیار منحصربهفرد بوده و جلوه خاصی به این مکان بخشیده است. وجود حوض، درختان و گلهای رنگارنگ هم بدون تردید در زیبایی سعدیه موثر بوده و نقش خاصی در آرامش بیبدیل این مکان ارزشمند داشته است. در سفر خود به شیراز حتما از آرامگاه سعدی بازدید کنید.
آدرس سعدیه: شیراز، انتهای خیابان بوستان، جنب باغ دلگشا
آرامگاه شاهچراغ
یکی از مکانهای مذهبی و ارزشمند شهر شیراز که مقبره دو تن از برادران امام رضا (ع) در آن قرار دارد، آرامگاه شاهچراغ است. این دو بزرگوار در قرن نهم هجری به شهادت رسیدند و معماری مقبره آنها مربوط به دوران قاجاریه میشود.
کاشیکاری، آینهکاری و گچبریهای شاهچراغ بسیار زیبا و خیرهکننده بوده و هنر معماری ایران و ایرانی را به رخ همگان میکشد. کاشیهای فیروزهای این بنا واقع چشمنواز است و نورپردازی آن در شب تجربه یک حس ناب را در اختیار شما قرار خواهد داد. وجود یک حوض بزرگ فوارهدار در قسمت مرکزی محوطه شاهچراغ بسیار تماشایی بوده که میتواند صحنه زیبایی را در مقابل چشمان همه ما رقم بزند.
این مکان مذهبی دارای دو در اصلی و دو در فرعی بوده و سالانه پذیرای بسیاری از مسافران و گردشگرانیست که برای زیارت وارد این آرامگاه میشوند. آرامش پراکنده شده در این مکان واقعا بیبدیل است، بنابراین توصیه میکنیم در سفر خود به شیراز حتما از آرامگاه شاهچراغ دیدن کنید.
آدرس آرامگاه شاهچراغ: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، خیابان احمدی